Kuukauden Liikuntalainen on jälleen valittu! Helmikuun 2013 Kuukauden Liikuntalainen poikkeaa aikaisemmin valituiksi tulleista yli-ihmisistä melkoisesti, sillä ensi kertaa kyseessä on henkilökunnan edustaja.

Pioneerin roolissa, hyvät naiset ja herrat, amanuenssi Jussi Saarinen! Haastattelu toteutettiin tällä kertaa videojutun muodossa, tässä siitä litteroidut ja tiivistetyt vastaukset, olkaa hyvä!

Helmikuun Liikuntalainen 2013:

Jussi hoiti amanuenssin pestiä tämän lukukauden ajan. Nyt edessä odottavat uudet haasteet. Mies voi lähteä Liikunnalta - mutta Liikunta ei miehestä!

Hyvää iltaa!
Iltaa.

Heti kärkeen oma elämänkerta novellin muodossa, kiitos.

Synnyin, elin ja tässä nyt sitten ollaan.

Elit?

Kyllä.

Ja nyt?

Olen.

Kuukauden Liikuntalainen -artikkelisarja on alunperin sinun idea. Mistä se ajatus sitten lähti?
Sisälläni on aina ollut pieni toimittajantapainen ja Sporticuksen hallituksessa toimiessani koin tilaisuuteni tulleen. Lisäksi remontin aiheuttama liikuntalaisten leviäminen ympäri kampusta vaati jonkinlaista kanavaa, joka auttaisi opiskelijoiden tutustumista. Tavoitteena oli kirjoitella ajankohtaisista henkilöistä, jotka olivat tehneet jotain hölmöä tai hienoa.

Uskotko hölmöilleesi, sillä sinusta tehdään tällä kertaa juttua?

Pakkohan tässä joku peruste on olla.

Miltä se titteli nyt sitten tuntuu?
Mahtavalta! Pääseminen legendojen joukkoon tuntuu ennen kaikkea hyvältä.

Ensimmäisenä henkilökuntaa edustavana Kuukauden Liikuntalaisena pystyisitkö hieman hypettämään remontin päättymistä sekä paluuta Liikunnalle?

Remontin päättyminen, ai että! On sitä kyllä odotettu ja huomaa, että Liikunta on jälleen voimissaan! Toivottavasti ykköset, kakkoset ja kolmoset eli he, jotka eivät täällä vielä ole pyörineetkään, saisivat kiinni Liikunnan meiningistä ja hengestä! On siis vanhempien jäärien vastuulla, että näin tapahtuu. Ja myös rajan toiselta puolelta uutisia, että henkilökunta on hyvin mielissään siitä, että opiskelijat ovat ottaneet Liikunnan ns. haltuun.

Hypetä enemmän.

Jos miettii asiaa opiskelijan silmin, niin vaikka osallistuu jokaiseen tapahtumaan ja viettää 8-12h Liikunnalla niin silti vain haluaa enemmän. Tähän kasvaa kiinni eikä siitä halua päästää irti – ja miksi pitäisikään? Oikeastaan kaikki kollegat, jotka ovat täältä jo lähteneet töihin, ovat pääsääntöisesti vain surullisia ja huonovointisia. Missään ei voi olla paremmin, kuin täällä.

Moni tuntee sinut täällä ”Minttuna”. Miksi?

Kun syyskuun 2012 alussa anoin tutkintoa, lähdin Uusien bileisiin tuumimaan työttömyyskorvauksen hakemista Kelasta. Bileiden jälkeisenä päivänä sain puhelun silloiselta amanuenssilta, Minna Rasinaholta, tuntiopettajan hommista ja suostuttuani Minttu kysyi myös muista työtehtävistä. Kuulosti aluksi melko villiltä, mutta kyllähän sitä tällä meidän tutkinnolla voi tehdä maailmassa mitä vaan. Lisäksi se fakta, että sai jäädä tänne niin mikäs sen parempi!

Amanuenssi omin sanoin?

100 – 400 asiaa ja lankaa, jotka on käsissä ja niitä pitää vetää oikeaan aikaan ja oikeassa järjestyksessä…ja välillä karkaa. Pitää olla suhteellisen skarppina aina välillä.

Entäs amanuenssi toisin sanoin?

300 – 600 asiaa ja lankaa, jotka on käsissä ja niitä pitää vetää oikeaan aikaan ja oikeassa järjestyksessä.

Osaatko amanuenssina valaista käytävillä monia askarruttavista Sika-viikoista?

Olen kuullut, tietysti vain toisen käden tietoa, joka on periytynyt eli osaan sanoa mutta en tiedä haluanko sanoa. Etenkään uusien valvontakameroiden tai asemani takia en sitä lähtisi kenellekään kuitenkaan suosittelemaan mutta jos joku kuulee jonkun tehneen tämän suorituksen, tulee henkilökunnaltakin hatunnosto. Huhujen mukaan suorituksen omaaviakin löytyy…

Toimit aikoinaan Sporticuksen hallituksessa myös bilevastaavana, joten bileiden experttinä: mitkä ovat mielestäsi parhaat tenttarit?

Mikäli risteilyt lasketaan tenttareiksi, niin itse olen pitänyt erityisesti Joulu- ja Kevätristeilystä – aina silloin, kun se on järjestetty. Toki Bänditenttareihinkin täytyy aina mennä vaikka vielä en lavalle asti ole päässytkään. Tietenkään ei pidä unohtaa Pullojuoksua eikä ainakaan Pulkkajuoksua. Sanomattakin on selvää, että Kastajaisissa on aina käytävä, kuten Kostajaisissakin. Marraskuun tenttarit eli Pelitenttarithan ovat aivan huikeat ja laskettelureissut, kuten Himoshumallus, mahtavia bileitä. Kesäisin kesätenttarit ovat myös lähellä sydäntä. Nämä nostaisin parhaiksi tenttareiksi.

Parhaimmat hippalot opiskeluajalta?

Kevätristeily, vuotta en muista, mutta Ylen urheilutoimituksen kanssa samaan aikaan seilaamassa. Siellä kaimani Jussi Saarisen kanssa vedettiin Volga karaokessa.

Pitääkö paikkansa, että Ilkka Keskinen pitää speedoja myös kahvihuoneessa?

Pitkiäkin housuja näkyy, mutta miksi vaihtamaan, jos opettaa uintia kahdeksan tuntia päivässä.

Nopeiden kysymysten vuoro: kesä vai talvi?

Talvi, talvella on mukavaa ja suurin osa ei tykkää talvesta, niin oon vähän erilainen.

Fuksi vai kyynaama?

Kyynaama, sillon vaan tietää niin paljon enemmän.

Synttärit vai päikkärit?

Synttärit, joka vuosi tulee ja tarpeeksi jos on tuttuja niin voi viettää synttäreitä joka päivä. Tänään katsoin facebookista niin jollakin oli synttärit taas. En nyt muista kenellä mutta onnea kuitenkin hänelle!

Aamupuuro vai aamulenkki?

Aamulenkki, en oikeen puurosta syty. Kimppa-asumisen kautta aikoinaan tehtiin aina smoothiet aamuisin..

Kehyllä vai ilman?

Joka toinen.

Pingis vai bilis

Bilis, on tullut voimakkaasti opiskelun aikana mukaan elämään.

Suihku vai sauna

Suihku. Suihkussa on tullut paljon käytyä ja viihdyttyä. Kämppis laittoi aikoinaan suihkun oveen lapun, että ”onneksi meillä vesi on ilmaista”.

Edellinen kuukauden liikuntalainen, Anna Salo, halusi kysyä, että korkkarit vai tennarit?

Tennarit, koska korkkarit miehellä ovat kuin Joonas Salminen miesmallina – kavereiden mielestä gay ja parempi säilyttää kaapissa, mutta tietyissä piireissä todella IN.

Kiitos haastattelusta ja terveiset Liikunnan yhteisölle?

Jos päivän aikana huomaa viettäneensä Liikunnalla alle kahdeksan tuntia, niin se on liian vähän.