Oletko koskaan miettinyt, millä tapaa Sporticus huomioi toiminnassaan ympäristön tai mitenkä se ottaa osaa kehitysyhteistyöhön? Tässäpä sinulle pienimuotoinen infopläjäys…

Sporticus huomioi toiminnassaan ympäristöä ja pyrkii edistämään kestävää kehitystä. Tästä todistuksena Sporticuksella on JYY:n ympäristömerkki. Sporticus pyrkii tapahtumissaan minimoimaan jätteiden syntymisen ja esimerkiksi opiskelijatilan kestoastioita hyödynnetään mahdollisimman hyvin kertakäyttöastioiden käytön välttämiseksi. Viimeisimmät Sporticuksen ympäristöteot olivat kaksi viikkoa sitten opiskelijatilaan tulleet jätteiden lajittelulaatikot sekä Sporticuksen järjestämä syysretki Jääskelään, joka tehtiin pyöräillen ja kävellen. Sporticuksen hallitus myös kannustaa jäseniään toimimaan ympäristöä ajatellen.

Tunnetko jo Kierukan, luomuruokapiirin ja tavaroiden lainauslistan? Jos kuulosti vieraalta, niin nyt on hyvä hetki tutustua!

Omaa ympäristötietouttasi voit kartuttaa lukemalla tämän sähköisen oppaan

 

Entäpä sitten kehitysyhteistyö?

Ensinnäkin tämä viikko on valtakunnallinen Reilun kaupan viikko 19.-25.10. Jos et tiedä, mikä Reilu kauppa on, lue lisää täältä.

Ja/tai tule Liikunnan aulaan perjantaina 23.10. klo 11 ->  sillä hallitus jakaa Sporticuslaisille Reilun kaupan banaaneja ja suklaata !! Tästä tapahtuman Facebook-sivulle.

Sporticus on mukana yliopistomme Reilu yliopisto –hankkeessa, mikä tarkoittaa sitä, että Sporticus on sitoutunut tarjoamaan tapahtumissaan Reilun kaupan kahvia ja teetä.

Lisäksi Sporticus on mukana edistämässä osaltaan JYY:n kehitysyhteistyöprojektia Intiassa Bal Rashmi Society -järjestön kanssa. Kyseessä on kyläyhteisöjen voimaannuttamishanke, jota toteutetaan Intian Rajasthanissa. Esimerkiksi viime toukokuussa järjestimme yhdessä kehitysyhteistyövaliokunnan kanssa Charity Run -juoksutapahtuman, jonka tuotto lahjoitettiin Intian hankkeeseen.

Tiesithän, että jokainen Sporticuslainen voi myös kantaa kortensa kekoon ostamalla Ilokivessä Kehy-lounaslippuja, joiden tuotto menee yhtä lailla Intian projektin tueksi?

Ensi viikolla onkin sitten kehitysyhteistyöviikko yliopistolla, joka kantaa nimeä ”Suomalaisten vastuu globaalissa maailmassa”. Siihen liittyen kampuksella on monia tapahtumia, kuten eriarvoisuuskahvit, Malli-YK workshop, asiantuntijapuheenvuoroja ja paneelikeskustelu Suomen vastuusta, aamujoogaa, vapaaehtoistyömessut, epäreilut sitsit jne.

Katso ohjelma kokonaisuudessaan täältä ja osallistu viikon Facebook-tapahtumaan täällä.

Tämmöistä tänään. Mukavaa syksyistä viikkoa toivottaapi

Kehy-Ympäristö-Salli ja Sporticuksen hallitus 🙂