VOU VOU VOU VOOUUU! Huhtikuu on yli puolen välin, joten on sopiva hetki paljastaa Helmikuun kuukauden liikuntalainen. Kuka hän on? Hän on massiivisen äänivyöryn saavuttanut SAMULI TIITOLA! Ai kuka? No otetaanpa selvää!

Hyvää huomenta Samuli!

Hyvää huomenta Jaakko!

Sinut on äänestetty kuukauden liikuntalaiseksi. Heittäisitkö päällimmäiset tuntemukset?

Kysymykset kalvaa sisintäni, miksi? kuka? milloin? Toisaalta kun sain tiedon pääsystäni kouluun, katsastin sporticuksen nettisivut ja kunnioitukseni heräsi edellisiä kuukauden liikuntalaisten haastatteluja lukiessani. Eli eiköhän tämä ihan hyvä homma ole!

Ehdottoman hyvä asia on kyllä! Arvostettu titteli. Samuli kertoisitko hieman itsestäsi, niin lukijat pääsevät kartalle kuka oikein olet? 

Ihan perustamperelainen jamppa, kasvanut siinä Kissanmaalla jäähallin välittömässä läheisyydessä, mistä voinee päätellä, että jääkiekko oli laji, kuten liikunnalla tavataan kysyä. Ikää on mittarissa 26 ja täällä suomen Ateenassa opiskelen liikunnan yhteiskuntatieteitä. Tampereella on 5 vaille valmis hallintotieteen maisterin tutkinto. Luonteenpiirteistä voisi sanoa, että olen rauhallinen, joillekkin jopa hidas, välillä laiska jne. Aloitin täällä (Liikunnalla), koska mielestäni en ollut vielä ihan valmis työelämään ja pääsin vihdoinkin opiskelemaan alaa, joka todella kiinnostaa. Ja ihan tämän viime syksyn fukseja olen, sillä poikkeuksella että aloitan suoraa maisterivaiheesta. Olipa pitkä vastaus.

No nyt ihmiset tuntevat sinut ainankin läpikotaisin!

Näköjään. kaikki kortit pöydälle siis!

Olet fuksi, mutta sinulla on jo vankka ihailijakunta liikunnalla, kuten kuukauden liikuntalaisen arvolle kuuluu. Osaatko kertoa mistä tämä johtuu?

Jaa-a. Ehkä edustan kokemusta tälläisenä vanhempana valtiomiehenä meidän muulle fuksiporukalle, haha. Ja oon muutenkin luonteeltani aika helposti lähestyttävä ja yleensä hyvällä tuulella! Humalan piikkiin olisi myös helppo laittaa asioita mutta en aio piiloutua sen taakse

Sainkin vihiä, että viihdyt hyvin kaupungin yöelämässä. Huhulla on siis juurensa?

Ei savua ilman tulta. Meikä yrittää vaan roikkua nuorempien tahdissa mukana ja meillä on ollut tossa kilpisenkadulla aika vilkas kommuuni lapsuudenkaverin kanssa! Syyskaudella piti tutustua uuteen kaupunkiin.

Ilman muuta! Jyväskylässähän ei tunnetusti paikat tai nähtävyydet lopu kesken. Palatakseni vielä tuohon ihailuun, ketä itse ihailet? Kuka on sinun innoittajasi? Löytyykö muusaa?

Ei lopu ei! Ilveksen miehenä on tottakai suurin ihailun kohde Raipe Helminen..noin niinkun urheilullisessa mielessä. Tottakai sitä omia vanhempiaan kattoo ylöspäin ja siskoo ja veljiä. Kyllä mää saan sellasta innostusta kaikista ympärillä olevista ihmisistä, pakko hehkuttaa etenkin meidän lytin fuksien porukkaa ja wsk kommuunia. Todella innostavia jätkiä!!!

Ilmoitat facebook sivuillasi tykkääväsi myös Seppo ”Volvo” Markkasesta. Voitko valaista asiaa?

Todella kovaa taustatyötä haastattelijalta! Pakko arvostaa! Volvo on sellanen alasarjojen futistuomari mansessa kuka olemuksellaan ottaa pelin kun pelin haltuunsa! En tiedä onko Volvo laittanu pillin naulaan, koska ainakaan viimekesänä ei päästy nauttiin miehen ammattitaidosta, kun Strap-on United pelasi vahvaa kautta tukifutiksen kakkoslohkossa. Legendaarinen ukko, joka tuomittee aina hyvien jätkien eduksi!

Jalkapallokin näyttää siis tarjoavan kovaa viihdettä, jos tietää mistä sitä etsiä. Olet kuitenkin itse enemmän jääkiekkomiehiä ja johdatit taannoin talvella ”Peräorjat” yliopiston lätkäpuulaakin mestareiksi. Onko tämä suurin saavutuksesi?

Kyllähän tätä voidaan pitää suurimpana urheilusaavutuksena mitä mulla kaapista löytyy. Niin ja kerran voitettiin tampereen ylä-asteiden koulujen väliset lätkässä. Mutta kyllä tätä peräorjien voittoo arvostan korkeemmalle! Oli tosi kova jengi kasassa ja säälimättä treidattiin pelaajia menestyksen saavuttamiseksi.

En tiennytkään, että vaihtoikkuna oli koko turnauksen ajan auki. Kuka oli joukkueen keilahahmo? Kuka tärkein vaihto?

Vaihtoikkuna oli auki vaikka sitä kaikki eivät sulattaneetkaan.. Melkein itteeni tarjoon tohon keilahahmoks ja tärkein pelaaja ehdottomasti Mami Kiiskinen. Lopussa tärkee vaihto oli, kun saatiin Hyvönen joukkueeseen. Toi todella paljon leveyttä materiaaliin!

Mites kiekkoilijan näkökulmasta kommentoisit vuoden SM-liiga kautta?

No Ilveksellä meni jälleen vahvasti, niinkun monena vuonna lähimenneisyydessä. Joo vitsit sikseen. Mun mielestä noi ylimenevät pelikirja-analyysit voitais nyt pikkuhiljaa unohtaa tossa menestys keskustelussa. Pelicans on näyttäny, että tarpeeks kovalla tunteen palolla pärjää todella pitkälle. Jyppi pelaa todella hyvin ja sulatti täydellisesti Jokereiden nipun, joka taas sulatti täydellisesti HIFK:n aivan ylivoimasen nipun! Suikkaselle ja molemmille finalisteille hatunnosto. Mutta Ilvesläisenä olen erittäin pettynyt, turhautunut ja pelokas, koska koko kauden koomaillut hiekkalaatikkoporukka seuran johdossa näyttää saavan jatkaa pesteissään! Sm-liigan paras pelaaja mielestäni Pelsujen Hodgman ja näyttävin pelaaja Ilveksen Niinimäki.
siinä kai päälimmäiset tuntemukset.

Entä hallintotieteiden näkökulmasta? Onko lisättävää?

Eli ilves tarvitsisi uuden johtamismallin ja oikeat henkilöt organisaation avainpaikoille, muut joukkueet mielestäni onnistuivat tai ainakin tekevät korjaustoimenpiteitä menneen kauden perusteella.

Viiltävää analyysiä!

Tuleva liikunnan ammattilainen.

Olet tietojeni mukaan jakanut myös nuoremmille liikunnan pojille lukuisia elämän viisauksia? Millaisen elämän ohjeen haluaisit jättää kaikille liikuntalaisille?

Multa saa tulla kysymään neuvoa asiaan kuin asiaan ja mm risteilyllä punnittiin muutamaa asiaa elämänvirrasta. Tollanen yleispätevä vois olla, että good things happen to good people. Ja jääkiekon ystäville respect the bluelines.

Valitse seuraavista ja perustele lyhyesti.

1 Ilokivi vai Lozz

Ilokivi -> Kari, valkosipuli, liikuntalaiset

2 NHL vai KHL

NHL -> Tämän kevään playoffien 1. kierros etenkin PIT vs PHI

3 Vesa-matti Loiri vai Ruudolf

Loiri -> On kuitenkin monipuolinen taiteilija ja erittäin kokenut äijä! Sellanen koko kansan viihdyttäjä

4. Ennen vai jälkeen

Ennen -> Etukäteen on aina jännempää kuitenkin

5 Suomalaistyylinen tuhti iltapäiväjurri vai ranskalaistyylinen seitinohut iltapäiväkänni?

Ranskalaistyylinen seitinohut -> On kuitenkin tyylikkäämpi ja pystyy kommunikoimaan paremmin. Niin ja tähän liittyy myös Pentti ”FööniPena” Matikainen

Edellinen kuukaudenliikuntalainen Virpi ansio halusi kysyä sinulta meneekö titteli CV:hen?

Jos täksi kesäksi ei tule kunnon töitä nykyisellä CV:llä, niin ehdottomasti laitan sinne! Viimeistään kuitenkin kun liikunnan alan hommia haetaan.

Mitä itse haluaisit kysyä seuraavalta kuukauden liikuntalaiselta?

Tää on paha..hetki pitää miettiä. – Tää on varmaan pakko kysyä. Ilves vai Tappara?

Oikein paljon kiitoksia haastattelusta Samuli ja onnittelut arvonimestä.