sämpy

Marraskuun Kuukauden liikuntalainen Sami ”Sämpy” Myllymäki onnittelut, sinut on äänestetty marraskuun kuukauden liikuntalaiseksi.

Huikea yllätys, tuli kyllä ihan puskista! Lämmittää kyllä mieltä, kiitos!

Sinut tunnetaan liikunnalla erityisesti Futsal-maalin muurina. Mikä on parasta maalivahtiudessa?

Ehkä juuri se tehtävän raadollisuus, jos maalissa tekee virheen, niin se näkyy heti. Tykkään myös tehtävän rämäpäisyydestä ja kontaktitilanteista. Ehkä kuitenkin parasta on se kunnia, että saa suojella jotain, mikä on tärkeää koko joukkueelle.

Entä Futsalissa?

Joukkuekaverit ja ryhmähenki. Tykkään myös siitä, kun futsalissa maalivahdin rooli on aktiivisempi kuin jalkapallossa.

Mitä muuta tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?

Ulkoilla ja liikkua. Yleensä mieluiten kävelen kaikkialle. Minulle on myös tärkeää viettää paljon aikaa kavereiden kanssa.

Olet kokenut konkari täällä liikunnalla, sinut taidettiin valita fuksien papaksi vuonna 2009.

Kyllä

Sinulle on siis kerinyt kertyä vaikka mitä kokemuksia ja muistoja liikunnalta. Mikä täällä on sinusta yhä samanlaista kuin silloin, kun aloitit opintosi täällä?

Itse on muuttunut aika paljon tuosta 2009:stä, mutta tuntuu turvalliselta ja mukavalta kun ympäristö on pysynyt suunnilleen samanlaisena. L-rakennuksen remonttivuosina huomasi, miten tärkeää yhteisöllisyydelle on yhteinen rakennus missä voi hengailla ja törmätä tuttuihin. Turvallisuutta tuo kun täällä on yhä sama sauna, poikien pukkari, välinevarasto, missä Arska istuskelee… Miellyttävä paikka kyllä koko liikunta! Samanlaisena on säilynyt myös tekemisen meininki ja periaatteet. Täältä löytyy aina porukkaa, ketkä tykkäävät touhuta hyvällä meiningillä.

Entä mikä asia on muuttunut eniten?

Opiskelijatila. Silloin kun itse täällä aloitti, niin opiskelijatilassa ei vietetty aikaa. L-rakennuksen remontin aikana ”opiskelijatilana” oli vaan joku nurkka X-rakennuksessa. Ja nyt meillä on OT, meidän yhteinen arjen levähdyspaikka, minne kaikki ovat tervetulleita.

Hymyilet pajlon, ja kuulemani mukaan Sämpyn hymy ja jutustelut ovat tuonneet auringon monien päivään. Mikä on hyväntuulisuutesi salaisuus?

Kiitos kaunis, jos on tuommoista kuulunut! No yritän olla avoin ja ajatella vilpittömästi. Aina pitää löytyä aikaa toiselle ihmiselle, toisten kohtaamiset ovat päivässä tärkeintä. Tärkeää on kohdata toiset ennakkoluulottomasti ja kunnioittavasti.

Taustatietoja kerätessä sain selville, että Myllymäkien suvussa on erityinen ”liikunnanopegeeni”, onko tämä totta? Vai mistä johtuu Myllymäkien keskimääräistä huomattavasti suurempi into ryhtyä liikunnan opettajaksi?

Hmm, en ole varma. Koko suku on kyllä todella liikunnallista väkeä. Varmasti kasvatuksessa se, että on tuettu ja annettu rakentavaa palautetta, muttei puskettu pakolla minnekään suuntaan, on ollut tärkeää. Itsellä on kyllä vaikuttanut myös se, että on pienestä asti nähnyt läheltä liikunnanopettajan ammattia ja sitä kautta saanut todella realistisen kuvan siitä jo ennen opiskeluja. Olen myös tainnut kehua kotona opiskelua täällä Liikunnalla, sehän on saattanut sitten vaikuttaa sitten pikkusiskon valintoihin ehkä.

Lokakuun kuukauden liikuntalainen Julius Laukka halusi kysyä marraskuun kk-liikuntalaiselta, että: ”Pitäisikö liikunnasta antaa arvosana vai hyväksytty/hylätty-merkintä peruskoulussa? Perustele vastauksesi.”

Tärkeää on tiedostaa miksi arviointeja annetaan. Minusta tärkein syy antaa arviointeja on antaa oppilaalle palautetta ja tietoa omasta kehittymisestä. Minusta alakoulussa olisi hyvä antaa sanallinen arviointi, ja yläkoulun puolella voisi antaa numeron, koska päättötodistuksessa pitää olla numero. Olisi myös tärkeää, että opettaja löytäisi aina syksyllä ja keväällä aikaa palautekeskusteluihin! Oppilaalla on oikeus saada informaatiota, miten hänen tulisi kehittää itseään, jotta voisi yltää parempiin arviointeihin.

Mitä sinä haluat kysyä seuraavalta KK-liikuntalaiselta?

Jos saisit valita tähän mennessä tärkeimmän oppimasi asian yliopistossa, mikä se olisi? ja miksi?
Loppuun vielä lyhyet:

Tanssiaiset vai risteily: Tanssiaiset, mut hei molempiinhan kannattaa ehdottomasti osallistua!
Kaupunki vai luonto: Luonto, vaikee valinta, koska kaupungin vilskeessä tapaa ihmisiä, mutta luonto ja ulkoilu saa mut rentoutumaan täysin omalla tavallaan.
BMW vai Toyota: Haha Toyota, koska luotettava ja porukoilla kyseinen merkki. Oon kyllä pitkän aikaa haaveillut BMW sportbackista, mut kaikki aikanaan 😉
Escape vai Sohwi: Sohwi. Koska porukka pysyy paremmin kasassa ja meininki on taattu. Sohwin jälkeen ehdottomasti Freetime! Ne jotka tuntee, niin tietää syyn! Jyväskylän ykköspaikka…
Uinti vai hiihto: Vaikee, uinti
Kinkku vai joulutorttu: Kinkku

Kiitos haastattelusta! Haluatko vielä sanoa jotain loppuun kaikille liikuntalaisille:

Toivotan kaikille oikein hyvää loppuvuotta, mukavaa joulunodotusta! Ja hei nähdään sekä tansiaisissa, että risteilyllä. Muistakaa olla toisillenne ystävällisiä ja pitää toisistanne huolta! 🙂