Maaliskuun Kuukauden Liikuntalaiseksi on valittu nainen, jota ei voi olla huomaamatta liikunnan käytävillä. Ihanan värikkäästi pukeutunut neito tulee sinua vastaan aina lämpimästi hymyillen ja jopa saattaa halatakin! Saanen esitellä: aina yhtä ihana Vera Pelkonen! Vera on juuri palannut Intian maalta, otetaanpa selvää miten hän on palautunut reissusta.

Kuvaile Intiaa kolmella sanalla:Alvi Riemugaala + Vera 001

Rauha, auringonsäde ja aisti.

Jatketaan vielä Intialla: kerro joku yllättävä fakta Intiasta:

Pohjois-Intiassa naiset käyttää talvellakin varvassandaaleja,

vaikka siellä onkin tosi kylmä. Niihin on kehitelty varvassandaalisukat, joissa on isonvarpaan ja muiden varpaiden välissä aukko. Eiks tää vois sopia suomalaisen kulttuurin kesävarusteeksi?;)

Miten olet päätynyt liikunnalle?

Kun kirjotin ylioppilaaksi, ajattelin hakea pedalle, mutta en sitten heti jaksanut alkaa lukemaan pääsykokeisiin. Vähän sattuman kaupalla pääsin saksalaiseen yliopistoon ja oltuani siellä neljä vuotta, tuli pieni kipinä takaisin Suomeen. Keväällä 2011 vähän salassa lähetin hakupaperit sekä Liikunnalle että samaan aikaan Potsdamiin, Berliinin lähelle. Palasin Brasiliasta Saksaan ja selvisi, että Jyväskylän hyväksymiskirje oli hukkunut postissa ja Potsdamista oli tullut hyväksyntä. Selvisi, että olin päässyt Jyväskylään ja vanhemmat vain soitti että millon tulee hakemaan huonekaluja. Heh, se päätös oli siinä. 

Sinut tunnetaan kansainvälisyydestäsi. Kuinka monessa maassa olet jo ehtinyt asua? Ja kuinka montaa kieltä puhut?

Olen asunut Suomessa, Saksassa ja Puolassa sekä Brasiliassa ja Sri Lankassa olin pidemmässä työharjoittelussa. Suomi, englanti, ruotsi, saksa, portugali ja puola sekä hindi ja sinhalakin saattaa sujua 😉

Koetko olevasi suomalainen vai saksalainen?

En koe olevani oikeastaan kumpikaan, vaan on kivaa olla maailmankansalainen. Tosin välillä, kun olen Suomessa, tuntuu saksalaiselta ja toistepäin.

Keksi joku täysin muu merkitys sanalle KEHY?

Oioi, kehyä kun pitää niin itsestäänselvänä. Haluisin kovasti keksii sille jonkun tooosi hauskan merkityksen, mutta pakko myöntää, että näin lyttiläisenä mulla tuli ekana mieleen: kehysriihi, elämänkehys/-raami (tosin liittyy sekin kehyyn)… Pedalaiset hei, saisko vinkkejä luovaan käytännönajatteluun?

Sinut tunnetaan hyväsydämisyydestäsi ja olet aina valmis jakamaan omasi muiden kanssa. Mitä tykkäät jakaa eniten?

Halauksia, ruokaa ja ajatuksia.

Kuinka paljon ruoka-aineessa pitää olla hometta, että sitä ei voi käyttää enää ruoan valmistukseen?

*Naurua* riippuu onko kyse homejuustosta.. Sanoisin, että siinä vaiheessa kun 2/3 on homeessa, mutta homeiselle osalle varmasti löytyy jokin käyttötarkoitus! Juusto menee homeisenakin. 😀

Urheilun pariin.. Olet ollut loukkaantumisen takia sivussa koriksesta kevään ajan. Miten olet loukkaantunut ja minkä takia?

*Naurua* Uudenvuoden aatonaattona olin leffassa joittenkin liikuntalaisten kanssa katsomassa ”Walter Mittyn ihmeellinen elämä”. Päähenkilö törmäsi pyörällä liikennemerkkiin ja jatkoi matkaansa samantien. Uudenvuodenaattona mulle tais käydä samat: lähdin L-Mansionin olympialaisista ja menin käymään kotona. Matkalla ajoin pyöräily-flowssa liikennemerkkiä päin. Siinä sitten hetken maassa maattuani huomasin ettei käsi ei liikkunut mihinkään ja jalkoja särki. Tilanne lähinnä nauratti ja jatkoin matkaa. Palasin pikaisesti L-mansioniin, esitettiin siinä näytelmä, jossa soitin kädellä kitaraa. Seuraavana aamuna käteen särki niin paljon et oli pakko mennä suoraan päivystykseen ja ylläri että käsi oli murtunut. Mut eihän hyviä juhlia voinu jättää kesken. Koriskentälle syksyllä sitten taas…

Miten pärjäisit aikaisemmalle Kuukauden Liikuntalaiselle Veera Nurmelle tenniksessä?

Kentalan Kaisan kanssa yhdellä yliopistoliikunnan tenniskurssilla pallot lensi ennemminkin kattoa kohden, mutta kyllä mä nyt Veeraa vastaan ainakin yrittäisin.

Missä sen sijaan voittaisit Veeran?

En haluaisi välttämättä voittaa Veeran missään. 🙂

Sitten vielä viimeisenä.. Mikä on ihanuutesi salaisuus?

Voooi.. No ainakin pyrin olemaan luonnollinen! Sitä paitsi uskon, että kaikissa on jotain ihanaa!

LYHYET:
Kortti vai käteinen?

Käteinen ehdottamasti.

Liikunnan lippis vai Liikunnan takki?

Haluaisin sanoa että takki, mutta lippistä ei melkeen kukaan käytä, niin ihan sen takia lippis, että olen vähemmistön puolella!

Erikoistee vai talon kahvi?

Ehdottomasti erikoistee.

Edellinen kuukauden liikuntalainen Tom ”Hanna-Maria” Korolainen halusi kysyä seuraavalta Kuukauden Liikuntalaiselta: mikä on sellaista, mikä kuuluu ehdottomasti sporticuslaisen vappuun? Ja toinenkin vielä imussa: Paavon lakitus vai Richien takitus?

Arvostan Liikunnan vappua perinteenä, koska Saksassa ei ollut mitään samanlaista ja tuleva vappu on vasta toinen opiskelijavappu Suomessa. Liikuntalaisen vappuun kuuluu höpsöttely ja hassuttelu mieluiten jo heti aamusta. Myös leikit ja pelailu Lutakossa on kivaa! Yhdessäolo ja hienoista ihmisistä nauttiminen ja vappupäivänä yhteinen piknikhetki on parasta! Tykkään tehdä eväitä. 😉 Vapussa olennaista on myös Liikunnan ilmapiiri, ja se, että pystyy sillee höpsöttelee monen kanssa = kaikkea sellaista mitä muissa tiedekunnissa ei ole. Vappu kestää usein myös monta päivää… Jee!

Ja Vera valitsee Richien takituksen, vaikkei itse ollutkaan paikalla todistamassa tätä ikimuistoista tapahtumaa viime vuonna.

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta Kuukauden Liikuntalaiselta?

Tämä kysymys liittyy viime joulukuiseen, hienoon keskusteluun Rukalla ja siihen, mitä heiltä siitä opin. Mikä on paras aika? Haluan vielä kiittää rakkaita liikuntalaisia, jotka ovat äänestäneet minua hippi-kehy-luomu-juttujen takia, aika puskista tuli.

Toimitus kuittaa: mutta ehdottomasti ansaittu Kuukauden Liikuntalainen -titteli!