Lukuvuosi on potkaistu vauhdikkaasti käyntiin, minkä myötä on aika esitellä ensimmäiset Kuukauden liikuntalaiset. Titteli myönnetään ansaitusti kahdelle tuoreelle Liikunnan kasvolle, eli vuosikurssin 2015 mammalle ja papalle!

Kuka olet?

Seriina: Seriina Posio, 21-vuotias. Päätynyt Vantaalta Helsingin kautta Jyväskylään. Lajitaustaa löytyy jalkapallosta 12 vuoden ajalta. Viime vuodet ovat menneet lähinnä matkustellessa.

Ilari: Olen Ilari Konttinen, 21 vuotta. Jyväskylän poikia. Koripallo on laji ja tällä hetkellä joukkueena on Liikunnan Riemun manaatit.

Miksi Liikunnalle?

S: Olen aina tiennyt, että haluan yliopistoon ja liikunta oli lähellä sydäntä jo lukiossa. Valinta lytin ja pedan välillä oli vaikea, mutta lopulta päädyin lyttiin, koska koin sen avaavan enemmän ovia.

I: Musta piti tulla fysioterapeutti, mutta se kaatui sitten muihin juttuihin. Hain Liikunnalle sekä bilsalle että pedalle. Bilsa kaatui haastatteluun ja pedalle pääsin sitten ekalta varasijailta kaksi vuotta sitten. Opinnot aloitin tosin vasta nyt.

Millaiset muistot jäi metsäretkeltä?

S: Hahaha arvasin, että tää kysytään… Meillä oli tosi hyvä tiimi ja ryhmähenki. Kaikki heittäytyivät hyvin mukaan. Metsäretki on kyllä yhtä legendaarinen, mitä huhut kertovat. Lähdin sinne avoimin mielin, enkä oikein tiennyt mitä odottaa. Mamman valintahetkellä luulin osallistuvani johonkin kilpailuun ja yhtäkkiä päädyinkin vuosikurssin mammaksi.

I: Mulla lähti ääni illan aikana, jos se kertoo jotakin. Metsäretki kuvaa hyvin Liikunnan menoa ja on tosiaan kaikkien legendojensa arvoinen. Kohotti itsetuntemusta.

Seriina, myös viime vuona mammaksi valittiin lyttiläinen (Vilja). Osaatko kertoa, onko tämän trendin takana jokin hyvä selitys?

S: Paha kysymys. Ehkä porukka haluaa lytin fiksut tytöt hommaan. Itse päädyin pestiin meidän tiimin poikien innokkaan huutelun johdosta.

Ilari, minkä uskon vaikuttaneen sinun valintaasi? Oliko sillä merkitystä, että olit entuudestaan tuttu naama monille liikuntalaisille?

I: Lehtosen Olli kovasti väitti, ettei vaikuttanut valintaan, vaikka manaateissa ollaankin joukkuekavereita. Itse kyllä tiesin, millaisesta tehtävästä on kyse ja ihan mielelläni otin sen hoitaakseni.

Joko on pullojuoksun joukkue kasassa?

S: Yritettiin eilen Kolmioissa värvätä kovasti joukkuetta ja eiköhän semmonen saatu kasaan!

I: Mulla on peli silloin illalla, mutta katsomaan voisi kyllä tulla. Alkoholittomana ehkä myös osallistumaan.

Mitä odotatte tulevilta opiskeluvuosilta?

I: Eihän tää voi olla mitään muuta kuin huikeeta. Elämän parasta aikaa heti intin jälkeen. Lyhyen aikavälin tavoite tälle syksylle on saada haalarit hommattua ennen joulua ja ymmärtää, mistä Lumelan seminaarityössä oikein on kyse.

S: Ilari oikeastaan tiivisti kaiken oleellisen. Koko 5 vuotta tulee olemaan huikeeta. Opiskeluissakin varmaan selkenee, mitä haluaa tulevaisuudessa. Sitä selvitellessä voikin sitten vaan nauttia.

Kuvailkaa toisianne muutamalla sanalla?

S: En olisi parempaa pappaa voinut saada. Ilari on tunnollinen, asiallinen ja hoitaa asiat kunnolla. Se on vetänyt mulle jo muutaman motivaatiospiikin, jolla on saanut tsempattua muakin enemmän tähän hommaan. Tullaan hyvin juttuun keskenään.

I: Olen mykistynyt Seriinan kommentista. Seriina on fiksu ja kykenevä – ei turhaan lytillä. Alkukankeuden jälkeen Seriinakin on löytänyt motivaation hommaan. Ollaan tasavertaisia näissä tehtävissä ja voidaan hyvin avautua toisille, jos meinaa mennä järki jossain jutussa.

Edellinen Kuukauden liikuntalainen Hannu Ahtiainen halusi kysyä, mitkä kolme elokuvaa katsoitte viimeksi? Kuvailkaa jokaista elokuvaa yhdellä sanalla.

I: Luokkakokous – farssi
Jurassic World 5d – vesisuihku
Rocky IV – Drago (välikommentti: ”Ivan Drago on siis jäätävän kokoinen venäläinen ja porukka sano reissussa, että mulla ja sillä on samaa näköä”)

S: Minä & Morrison – ahdistava
The Beach – DiCaprio
FC Venus – näyttelijät

Mitä haluatte kysyä seuraavalta Kuukauden liikuntalaiselta?

Mikä on eksoottisin paikka, missä olet käynyt? Kuvaile reissua yhdellä lauseella.