Hello there!

KaroliinaPalataanpa hieman ajassa taaksepäin.. Joulukuun 5 päivä, huikeita esityksiä, bändejä ja tansseja. Yksi henkilö nostettiin valokeilaan ja sehän oli vuoden opiskelijaksi valittu KAROLIINA MÄKÄRÄINEN! Joulukuun liikuntalaista ei siis äänestetty vaan titteli meni ansaitusti vuoden opiskelijalle, sillä mikäpä sen parempi meriitti kuukauden liikuntalaiseksi kuin olla jo vuoden liikuntalainen! Karo huitelee kevään puolella jo Kanadassa päin, mutta ehti 17 tunnin bussimatkalla juuri ja juuri antaa lyhyen haastattelun. Tässäpä Karon mietteitä:

Mikä on Karoliinan positiivisen energian salaisuus?

Hmm. Yritän ajatella asioista positiivisia puolia ja saan ystävistä ja ihmisistä virtaa. Kommellukset (kommelluskerhon toiselle jäsenelle Ellulle terveisiä!) pitävät elämän yllätyksellisenä.

Otetaan alkuun vähän kotimaan uutisia: Koska tiesit, että haluat Liikunnalle? Entä missä olisit nyt, jos et Liikunnalla?

Silloin kun pääsin lukioista tiesin että haluan hakea. Ekalla kerralla se oli lähinnä vain kokeilua, toisella kerralla tiesin jo että haluan sisään. Tämänhetkisen olotilan perusteella haluaisin olla ulkomailla – töissä tai reissaamassa, esimerkiksi Kanadassa 🙂 Jos jotain muuta olisin opiskellut niin musiikkijuttuja tai fyssariksi.

Vuoden opiskelija -palkinto jaettiin vuonna 2014 toista kertaa. Mitä palkinnon saaminen merkitsee sinulle?

On kyllä iso kunnia saada sellainen palkinto. Hieno tunnustus, arvostan kovasti. Ollut kyllä yks hienoimmista hetkistä liikunnan aikana. Liikuttava hetki. Tuntuu ettei muista koko tilanteesta mitään. Liikuntalaisena olo merkitsee mulle sitä että on ihmisiä ympärillä
ja tekee muiden ja itsensä eteen asioita, koska arvostaa yhteisöllisyyttä. On kyllä huomannu täällä, että mukava ”perhe” odottaa kun takaisin tulee 🙂

Jatkokysymys tanssiaisiin liittyen: Tanssin ystävänä Karo voisit sivistää liikuntalaisia: mitä eroa on tanssiaisilla ja tanssiaisten jatkoilla?

No jos miettii tanssinäytöstä niin tanssiaiset itessään voisi olla koreografioituja teoksia, on erilaisia ja erityyppisiä esityksiä, on musiikkia. Tanssiaisten jatkot menee vähän improvisaation puolelle – ei tiedä koskaan mitä tapahtuu. Yleensä lopputulos on aika hyvä – ja uniikki.

Vuoden 2014 aikana toimit Sporticuksen hallituksessa materiaalivastaavana yhdessä Anna Salon kanssa. Minkälaiset terveiset haluaisit sanoa Sporticuksen tämän vuoden tapahtumavastaaville, Mira Korpiselle & Juha Koskiselle?

Kannattaa varautua kommelluksiin jos meidän vuoteen on vertaamista 😉 Niillä varmasti tiimityö pelaa, se on iso osa sitä. Toivon että käyttävät luovuutta ja mielikuvitus on vain rajana. Huumori mukana niin hommat sujuu. Vielä ei olla materiaali kiitos-paitoja tilattu, niin ne jos vois hommata.. Kiitos materiaali – nevö foget 😉

Fuksien meininki on vakuuttanut tänä vuonna. Onko ohjeita fukseille, jotta sama meininki jatkuisi koko opintojen ajan?

Ite oon ohjenuorana pitäny että ”aina voi käydä vähän pyörähtämässä” eli kaikkeen vaan mukaan. Olkaa spontaaneja, pitää nauttia ajasta. Huvittelun ja velvollisuudet pystyy kyllä aika hyvin yhdistämään. Viisi vuotta menee aika hujauksessa.

Miten ”Kaenuun murteella” on tullut toimeen Keski-Suomessa?

Siinähän se mukana kulkee. On mukavaa että on muitakin kainuun vahvistuksia, voi tankkailla murretta jos meinaa hävitä.

Siirrytänpä sitten ulkomaan uutisiin: Mitenkäs Kaenuun murteella on pärjännyt Kanadassa?

Vähän heikommin. Ei suomen puhuminen oo enää niin helppoa. Toisaalta jonkin verran suomalaissanoja tulee kerrattua: kippis (kanadalaisittain kuultuna dickpiss!) ja hölkyn kölkyn. Katotaan mikä on lopputulos kevään jälkeen.

Mitä eroja ja yhtäläisyyksiä Karoliina on huomannut suomalaisissa & kanadalaisissa liikunnan opiskelijoissa?

Täällä kaikki opiskelee ihan sairaasti ja koko ajan. Ihmiset ei osaa ottaa iisisti. Mutta muuten yleinen avoimuus, suurin osa ihmisistä ottaa hyvin vastaan. Helppo on ollut tutustua ihmisiin. Ei ole päässyt näkemään ”liikunnan kulttuuria” koska kaikki saavat valita liikunnan kursseja. Ne liikunnan opiskelijat, joita on tavannut on pilke silmäkulmassa ja hyvällä meiningilla.

Miten elämä eroaa ”Kanadan Liikunnalla”?

Opiskelijatilaa kyllä kaipaa. Koska yliopisto on niin iso, niin paikat on tosi levällään. Mutta sen sijaan asuntolan olohuone on tarjolla. On ollut hauska kokea eläminen asuntolassa – aikamoinen yhteisö – ehkä se muistuttaa sellaista omaa liikuntaperhettä. Oma elämä eroaa niin että ei oo ihan niin sataa rautaa tulessa, mutta silti hyvin onnistunut täyttämään päivät – ”mihinkäs sitä seepra raidoistaan pääsee”. Vähän ehkä rennommin 🙂

Mikä tarina kotimaasta/liikunnalta on kirvoittanut parhaat naurut/hämmennystä vaihtarikavereissa? Kertoisitko tarinan nyt lukijoille?

(Lyhyt alustus: Koska Karo on pähkinä-allergikko niin pähkinöistä on ollut jos jonkin verran puhetta) Kaikella rakkaudella Lennua kohtaan niin pähkinä-tarina, joka menee näin: Ystäväni Lennu on myös allerginen pähkinöille ja on joskus kertonut että joku oli heitellyt pähkinöillä, kun ei ollu tajunnut että hän oli niin allerginen. Ja toinen kun ollaan oltu laskettelemassa, niin on tullut kerrottua, kun Åressa poijjat nousi vuoren huipulle ja otti vähän rajatonta rusketusta 😉
Terveisiä miehille!

Ja vielä viimeisenä: Mistä Karoliina haaveilee?

Nyt kun täällä on ollut niin reissukuume tullut eli haluan päästä reissuun jatkossakin. Haaveilen siitä kun joku päivä töitäkin täytyy tehdä, niin sielläkin olis sellanen oma yhteisö että olis mukava olla ja ihmisiä ympärillä. Luultavasti suomessa se paikka. En välttämättä näe että olisin ulkomailla. Mutta reissuun pitää päästä. Ihan miellyttävää olis jos unelmien prinssikin jossain vaiheessa ilmaantuu 🙂

Lyhyet:

Vuoret vai vesi?

Vuoret. Laskettelu ja lautailu-ihmisenä niin aikamoisia maisemia on tullut nähtyä. Henkeäsalpaavia kokemuksia tarjonnut tähän mennessä.

Bussi vai juna?

Yleensä juna, mutta bussi jossa nyt istutaan on ihan miellyttävä. Greyhoundilla matka taittuu mukavasti!

Hamppari vai ranskikset (koska muuta ei ole Kanadassa tarjolla…)?

Hamppari, koska siinä on enemmän makuja. Ranskikset on aina samat.

Koira vai kissa?

Koira, koska miehen tai naisen uskollinen ystävä. Koska Hachiko (elokuva).

Aamupala vai iltapala?

Aamupala, koska päivä täytyy aloittaa aina mukavasti. Hyvä aamupala, hyvä mieli, hyvä alku päivälle!

Mitä uutta ja eeppistä Sporticus voisi tarjota vuodelle 2015?

Kesällä vähän bändejä ja leirintää eli siis liikunnan festarit!! (Hallitus 2015 miten olis? ;))

Karppa kyseleepi: Mitkä 3 asiaa ottaisit autiolle saarelle mukaan, ja miksi?

Kiitos Karoliinalle haastattelusta ja kanadalaiset terkut merten takaa!

Ex-tiedotus Aliina ja ex-materiaali Karoliina