Onneksi olkoon, sinut  valittiin tammikuun tenttareilla, eli perinteikkäillä liikunnan sitseillä, parhaaksi sitsaajaksi, miltä se tuntui?

Mukavaltahan se tuntui, mutta mutta, ehkä hieman yllättäin, sillä asu oli viime tingassa tehty. Se oli tribuutti, eläkkeelle jäävälle opettajalle Ilkka Keskiselle. Asua pystyi hyvin hyödyntämään erilaisssa sattumissa sitseillä.

 

Kuka oikeastaan olet?

Minä? Nii mä oon Jussi Peltonen, 4. Vuoden pedalainen, jääkiekkoniilo, valmennan JYPin junnuissa, siinä meneeki kaikki aika, koulu… tämmmönen mä oon, vesseli vantaalta. Jos haluaa tarkemmin tutustua, niin opiskelijatilasta löytää.

(Sami Tynjälä kuvailee Peltosta näin: Jussi on niin moniulotteinen persoona, etten tiedä mistä näkökulmasta lähtisin kertomaan siitä. No mitä mulla tulee mieleen Juicesta nii jussihan on niinku erittäin hieno mies, aina hyvällä tuulella ja sanavalmis, herkkä, muut huomioonottava, rakastettu, Jussi. Ilopilleri, tuo aina hymyä päivään, ku näkee tuolla. Liikunnan oma valopilkku.)

 

Kerro vielä tiivistetysti, mikä oli sitsiasusi, tarina sen takana ja miten onnistuit saavuttamaan parhaan sitsaajan tittelin?

Joo.. Mä olin siis Ilkka Keskinen, suurinosa tietää ,mutta jotka ei tiedä niin uinninlehtori, joka jää nyt eläkkeelle. En ollut edes ehtinyt ostaa sitsiä, mutta maanantaina heitin, että jos lipun ehtisin saamaan, ni mä oon semmonen uimarantahengaaja ja sit ku mä asun puin päälle, niin Venla, tyttöystäväni, sanoi että näytän ihan Ilkka Keskiseltä, niin hain siihen lasist ja oli 5/5.Voitto tuli vankalla kokemuksella ilkan tunneista, monet varmasti pystyivät samaistamaan ilkkaan. Sopiva viihtymistila auttoi myös.

 

Kuulin, että olit sitsien parhaasta pöydästä (haastattelija ei missään nimessä ole puolueellinen) Matalapaineesta, koitko, että pöytäsi tuki auttoi sinua voittamaan?

Kyllä, ehottomasti. Sitä ei voi ikinä väheksyä, että ilman pöytää ei oo sitraajia ja ilman pöydän tukea ei oo minkäänlaista meininkiä. Kyllä se on ihan pöytäkunnan ansiota, että olen vuoden sitsaaja. Harmi ettei ole vuoden pöytää, niin saisi sekin palkinnon. Kiitän matalapainetta isosta tuesta, varsinkin freestyle räppifinaalissa tuolilla seisoen kannustamisesta.

 

Mainitse sitseiltä vielä kolme mieleen jäänyttä kohokohtaa

Jonkun verran aikaa, niin pitää vähän muistella. No yks must oli hauska, oli se fuksien Leevin eestiläistä esittävä, itsekin arvostan eestikeelhuumoria, sytyin kovin. Oli hienoa, että toastina oli Alasen Jaakko, mikä oli itsessään jo kohokohta, huomioimatta koiratoveria Teroa, mutta Jaakko kun on viimeistä vuotta, niin hienoa nähdä hänet siellä, myös Saara oli hyvä toasti. Matalapaineen pöytä, varsinkin meidän pääty, oli myös kohokohta, oli hyvä meininki, vaikka CH kaatoi hiekkaa päälle.

 

Miten opiskelusi edistyvät, kuvaile kolmella sanalla

Ajallaan, laadukkaasti, intohimoisesti. (Oikeasti “onse melkosta puuhasteluai”, on varmasti se paras kuvaaja. Ja onse on yksi sana.)

 

Olen kuullut sinun olevan innokas taitoluistelun seuraaja, milloin saamme nähdä sinut niissä merkeissä jäällä?

Joo, innokaimmat fanit voivat tulla viitaniemeen uj vuoroille, voi nähdä niiden jälkeen muutaman piruetin ja tulpin. Pirueteissa on vielä vähän hiottavaa. On tässä keskusteltu, että viiden vuoden tähtäimellä mm kisoihin. Kissat on kutsunut jo, mutta vielä en oo uskaltanut tarttua haasteeseen.

 

Kysy itseltäsi kysymys ja vastaa siihen

Mitä olet oppinut itsestäsi yliopistossa? Mä oon oppinut että musta ei tuu tutkijaa. Tänne pääseminen oli vaikeempi ku täällä oleminen. Valmennus on kivaa hommaa, yleensä. Ja pitkä tukka sopii mulle kyllä paremmin ku lyhyt. Myös parta on in.

 

Nopeat

50m ja 25m allas?

25m

Uimahypyt vai perhosuinti?

Uimahypyt

Tulppi vai ritti?

Tulppi

Runebergin torttu vai laskiaispulla?

Laskiaspulla

Pelipaita vai hawaijipaita?

Hawaiji

Parta vai hiukset?

Hiukset

Vielä on kesää jäljellä vai Mikä kesä?

Vielä on kesää jäljellä.

 

Edellisen kuukauden liikuntalainen Antti Löppönen halusi kysyä mikä on sinulle luonnollisin tapa liikkua vesistössä? Ja miksi?

Luonnllisin tapa on mul tietenki liikkua luistimilla, mutta kesällä se aiheuttaa hieman ongelmia. Mut sitte, perhosuintihan on oma bravuuri, luonnolline tapa. Oon tämmönen päiväperhonen muutenki.

 

Mitä haluaisit tietää helmikuun liikuntalaiselta?

Oikea kysymys: Onnittelut vuoden opettajalle, jos asettuisit ehdolle tuleviin eduskuntavaaleihin, minkä puolueen ehdokkaaksi ja miksi? Ja mikä olisi sloganisi?