*Mansionin Mukavin tai jotain sinne päin…

Amir, kerro meille itsestäsi.

Olen neljännen vuoden liikuntabiologian opiskelija, joka etsii tällä hetkellä graduprojektia tositarkoituksella. Olen suuri penkkiurheilun ystävä, mutta tykkään möys itse urheilla. Erityisesti pallopelit ovat lähellä sydäntä. Koen itseni melko tyypilliseksi liikuntalaiseksi: hyvä tyyppi jonkinnäköisellä urheilutaustalla. 

Osasitko odottaa vuoden opiskelijan titteliä saatavaksi, ja kun sen sait, oliko nättiä?

En osannut odottaa ja luulen, että se näkyi möys lavalla. Haluisinkin nyt kiittää tyttöystävääni Emiliaa, luokkakavereitani minibilsoja, opiskelutovereitani, kämppiksiäni ja ylipäätään kaikkia liikuntalaisia siitä, että olette kaikki tehneet opiskelusta ja erityisesti opiskelijaelämästä pääasiassa erittäin nättiä, kiitos! Sain palkinnonhaun jälkeen noottia erityisesti kämppiksiltä kiitosten puuttumisesta, joten toivottavasti tämä haastattelu tavoittaa möys heidät.

Mitä tärppejä antaisit meille tavallisille kuolevaisille; että millä keinoin on mahdollista päästä vuoden opiskelijaksi?

Tee hommia systemaattisesti perushyvin, ota kokonaisuudet haltuun nippelitiedon sijaan, ole kriittinen rakentavassa hengessä, ole mukava muille ja muista möys chillata ja nauttia opiskelijaelämästä. Uskoisin, että näillä tekijöillä itse onnistuin ja näitä neuvoja noudattamalla muillakin on edellytykset nousta rivikuolevaisesta jumalaiselle tasolle.

Kuka on suurin esikuvasi ja innoittajasi?

Itsellä ei koskaan sen kummempia esikuvia ole ollut. Futiksen puolella olen aina arvostanut Zidanea ja liikuntabiologisena esikuvana voisi toimia Tuomas Rytkönen. 

Missä on, ja mitä tekee, Liikunnan vuoden 2019 opiskelija vuonna 2029?

Liikunnan vuoden 2019 opiskelija on vuonna 2029 toivottavasti valmentamassa urheilijoita, kouluttamassa motivoituneita tyyppejä ja kehittämässä fysiikkavalmennusta ja sen toimintakulttuuria jossakin mielenkiintoisessa paikassa. 

Mitä kuuluu mallikkaan opiskelijan arkeen?

Yleensä päivä alkaa gympillä (gymi+kymppi), jonka jälkeen safka ja luento tai kaksi. Tätä seuraa jonkun koulutehtävän hoitaminen tai tenttiin lukeminen. Kotiin viimeistään klo 20 ja siitä chillausta sohvalla kämppisten kanssa noin klo 00 asti. Yleensä mahdollinen parisuhdepuhelu Huittisiin toteutuu möys tässä 20-00 välissä. Tämä olisi onnistunut ja aikaansaava päivä. 

Joskus kuitenkin gymppi venähtää ykstoistatampiksi (gymi+ykstoista), jonka jälkeen safka kahvihetkellä sekä pitkät jauhannat Lozzissa. Tästä Jyväs-Snookeriin Adon kanssa tahkoamaan noin tunnin frameja 2-3 kappaletta. Loppuilta kotona kämppisten kanssa chillaten. Yleensä arkipäiväni on jotain näiden kahden esimerkkipäivän välimaastosta. 

Mitä pidät parhaana ominaisuutena itsessäsi?

Itsensä kehuminen on aina vaikeaa, joten vastaan tähän lainauksella eräästä mieltä lämmittävästä viestistä. 

”Sytyn isosti siitä rennosta & lämpimästä asenteesta, jolla kohtaat ihmisiä – tuttuja tai ei”, kirjoitti Toni Turu. 

Olet Manchester United -nimisen potkupallojoukkueen kannattaja. Miten analysoit joukkueen kuluvaa Valioliigakautta?

No huonosti menee ja on mennyt 2013 jälkeen. Hieman möys kirpaisee, että kärkikaksikkona painaa Liverpool ja City. Liverpoolin peliä on kuitenkin ollut siinä mielessä ilo seurata, kun Egyptin kuningas viilettää kärjessä. Siihen olen sarjataulukossa kuitenkin tyytyväinen, että Arsenal löytyy Unitedin alapuolelta ☺

Nopeat:

Auringonnousu vai auringonlasku? Auringonnousu

Leuanveto vai penkkipunnerrus? Leuanveto

Överit vai vajarit? Överit

Muumit vai Disney? Disney

Joulukinkku vai lipeäkala? Lipeäkala

Frendit vai How I met your mother? Frendit

Tipaton tammikuu vai lihaton lokakuu? Lokakuu

Marraskuun kuukauden liikuntalainen Hermanni Salomaa halusi kuulla viisi perustelua sille, miksi spikeballin pitäisi olla olympialaji mieluummin, kuin jalkapallon. Kuinka on?

Jalkapallo olympialaisissa on ihan höpöhöpö-turnaus, joten kannatan tätä muutosta.

  1. Spikeball on nopeatempoisempaa kuin jalkapallo. Malttamattomimpienkin kiinnostus säilynee paremmin läpi pelin.
  2. Olympiastatus toisi näkyvyyttä nuorelle ja kasvavalle lajille. Jalkapallon asema maailman kuningaslajina ei olisi uhattuna, vaikkei se enää olympialaji olisikaan.
  3. Spikeballin pääsy olympialaisiin tarkoittaisi uutta isoa turnausta Spikeball-kilpailukaleteriin. Jalkapallossa MM- ja EM-kisat ovat kuitenkin isompia tapahtumia kuin olympialaiset.
  4. Spikeballin tulisi olla olympialaji mieluummin kuin jalkapallon, jotta jalkapalloilijoillekin saataisiin pitkien kausien päätteeksi edes yksi arvokisaton kesä. Esimerkiksi Tokion olympialaiset kuormittavat sinne osallistuvia jalkapalloilijoita juuri alkavan kauden alla. 
  5. Jos esim. kiipely, surffaus ja baseball ovat olympialajeja niin miksei Spikeballikin?

Mitä haluat kysyä seuraavalta Kuukauden liikuntalaiselta?

Miten aiot mahdollisen työnantajasi kanssa sumplia työvuorot niin, ettei työsi vaikuta negatiivisesti jalkapallon EM-kisojen tai Tokion olympialaiset seuraamiseen?