Antti Löppönen valittiin liikunnan tanssiaisissa kuukauden liikuntalaiseksi. Hän oli niin tehokas, että sai itse haastatella itseään! Kysymyksiään hän ei kuitenkaan saanut valita.


Sinut valittiin vuoden 2018 vuoden liikuntalaiseksi, miltä se tuntui?

Se tuntui aivan mahtavalta. Arvostan sitä todella paljon ja se motivoi jatkamaan aktiivisena toimijana jatkossakin. Ne tanssiaiset olivat ikimuistoinen kokemus ja viikko Brugalla sen päälle kruunasi vuoden!

 

Kuka olet ja missä olet nyt?

Olen Antti, kolmannen vuoden fysioterapian ja ensimmäisen vuoden liikuntateknologian maisteriopiskelija. Teen siis kaksi maisterintutkintoa liikunnalla ja vielä vuoden verran olisi opintoja jäljellä. Toisin sanoen olen ikuinen opiskelija!

Olen tällä hetkellä Belgiassa, KU Leuvenin yliopistossa ja aloittelemassa vaihtoa. Viikon verran oltu täällä ja paikka vaikuttaa mahtavalta. Eilen pääsin tutustumaan jo paikallisen “liikunnan” ainejärjestön hallituslaisiin. Voitteko kuvitella, että niillä on oma baari? Koska saadaan liikunnalle?

 

Olet ahkera vaikuttaja liikunnalla, aiotko jatkaa toimintaasi vaikuttajana, vai pääsitkö jo tavoitteeseesi voittamalla tämän tittelin?

En missään tapauksessa aio lopettaa. Valmistuminen lähenee (lopultakin) joten silloin on luovuttava vaikuttamistehtävistä. Siihen asti aion olla aktiivisesti mukana. Liikunnalla on menossa iso OPS-uudistus, jossa yritän olla parhaani mukaan mukana. Olemme saaneet hienon uuden opiskelijaedustajatiimin, joka varmasti tekee uudesta OPS:sta entistä paremman ja opiskelijalähtöisemmän.

 

Mikä on tehnyt sinusta aktiivisen järjestötoimijan, eli mikä motivoi sinua?

Homma lähti alun perin Lahden ammattikorkeakoulusta, jossa opiskelin fysioterapeutiksi. Silloin minut houkuteltiin (eli lahjottiin baaritiskillä) mukaan sosiaali- ja terveysalan tutorvastaavaksi, joka sisälsi bileiden järkkäämisen lisäksi möys monia kokouksia, joissa olin mukana opiskelijaedustajana. Silloin heräsi vahva kiinnostus yhteisten asioiden hoitamiseen. Jatkoin hommia sitten Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan LAMKOn KoPona ja sitten melkein heti perään Sporticuksessa.

Minussa lienee kaksi puolta, pidän kovasti asiapainotteisesta tekemisestä, mutta möys vähintään yhtä paljon huikeista opiskelijatapahtumista. Ihmiset, uudet kokemukset ja haasteet motivoivat.

 

Mitä taitoja haluaisit vielä kehittää yliopisto-opiskelusi aikana?

Kaikkea pitää kehittää, koen etten ole koskaan valmis. Haluan olla kriittinen itseäni kohtaan, koska vain silloin voin kehittyä tehokkaasti ihmisenä ja ammattilaisena. Kansainvälisyys on tällä hetkellä iso tavoite ja uskoisin että vaihto tarjoaa sen kehittämiseen hyviä mahdollisuuksia.

 

Mikä on hienoin saamasi lempinimi? (Mielellään myös vähän tarinaa sen takaa…)

Uskoisin että se on Ölppönen. Minua on aika pitkään kutsuttu sukunimellä, mutta tämä nimi sai alkunsa viimeisimmällä Brugalla. Kämppikselläni Toni Turulla ns. ”syttyi lamppu” ja hän tuli heti innokkaana kysymään sopisiko tällainen uusi lempinimi? Tietysti suostuin ja tieto jaettiin heti Rukan Whatsapp-ryhmään iloisesti. Ehkä se kuvaa minua jotenkin…

 

Mitä aiot seuraavaksi opiskella?

Jatko-opinnot kovasti tällä hetkellä kiinnostaa, tietenkin, eli tohtorintutkinto voi olla tulevaisuudessa tavoitteena. Haluaisin yhdistää opettamista ja tutkimusta, joten yliopisto voisi olla tulevaisuudessa oikea työpaikka.

 

Nopeat

Länkkäri- vai kungfuleffat?

Länkkärileffat

 

Hallitus vai oppositio?

Hallitus

 

Ruka vai Åre?

Rukåre (valinta on mahdonton)

 

Pinaattikeitto vai hernekeitto?

Pinaattikeitto

 

Lahti vai Helsinki?

Lahti

 

Omena vai banaani?

Banaani

 

Vaihto vai työharjoittelu?

Vaihto

 

Koivu vai mänty?

Koivu

 

Edellisen kuun liikuntalaiset Jan-Markus ja Manu haluaisivat tietää, minkä ministerin salkun haluaisit ottaa itsellesi ja miksi?

Hyvä kysymys! Opetusministeri ehdottomasti. Olen hyvin huolissani suomalaisesta koulutuksesta ja laittaisin sen kuntoon. Koulutus on Suomelle erittäin tärkeä asia, sillä se on yksi tärkeimmistä kilpailueduista ja toimivan hyvinvointiyhteiskunnan jatkon kannalta kriittinen asia. Äänestäkää!

 

Mitä haluaisin kysyä tammikuun kuukauden liikuntalaiselta?

Mikä on sinulle luonnollisin tapa liikkua vesistössä? Ja miksi?