Pitkän odottelun jälkeen myös vuosikurssi 2020 on saanut oman mamman ja papan. Vaikka nimeäminen on tapahtunut myöhemmin, on heidän kuukauden liikuntalaisten tittelinsä silti syyskuun kuukauden liikuntalainen.

Suuret onnittelut, olette vuosikurssinne mamma ja pappa. Nyt on mahdollisuus kertoa kaikille, keitä olette?

Mamma: Suvi Anttonen. 20 v ja liikkabilsa. Entinen joukkuevoimistelija ja nykyinen leipuri ja Panttereissa eläkevoimistelijana. Tampereella kävin ilmaisutaidonlukion ja välivuoden aikana suoritin liikuntaneuvojan tutkinnon.

Pappa: Nimi on Joona Kandén, 24 v. liikkapedalla ja Asikkalasta. Harrastukset kuntosali, jääkiekko ja nyt myös spikeball ja telinevoimistelu. Ekalla sisään liikunnalle!

Mikä toi juuri liikunnalle ja jos et olisi liikunnalla, mistä sinut löytäisi?

Suvi: Lukion liikunnanopettaja oli niin kiva persoona ja hän innosti hakemaan liikunnalle. Ja jos en olisi liikunnalla olisin varmasti fysioterapiakoulutuksessa tai ammattitanssijana.

Joona: Välivuosien aikana olin töissä turvallisuusalalla ja Puolustusvoimilla, missä aloin tykkäämään ihmisten kouluttamisesta, joten Liikunta tuntui paikalta, missä voisi hyvin yhdistää kouluttamisen ja liikunnan. Jos en täällä olisi, olisin varmaankin poliisina tai puolustusvoimilla vielä töissä. 

Tiesittekö, mihin olette ryhtymässä mamman ja papan roolissa? 

Suvi: EN! Katsotaan mitä eteen tulee.

Joona: Pakko keksiä jotain diplomaattista nyt. Ehkä jotain, mutta ei kuitenkaan mitään. Aina pitää sanoa ”joo”, kun joku kysyy.

Näin muutaman kuukauden liikuntalaisena olon jälkeen, mitä odotat eniten tulevilta Liikunnan vuosilta ja mammana/pappana olona?

Suvi: Uusien asioiden oppimista sekä oppia haastamaan sitä kautta aiempia näkemyksiä. Mammana olona odotan verkostoitumista eri vuosikurssien ja pääaineiden välillä. 

Joona: Odotan innolla, että saa uusia kavereita ja pääsee kehittämään itseään kaikessa. Uuden oppiminen ja käytäntöön soveltaminen. Pappana ykkönen on varmasti myös verkostoituminen ja hyvänä kakkosena se, että saa olla mukana järkkäämässä asioita. 

Miltä tuntuu, ettei mamman ja papan valinta ollut tänä vuonna osana perinteistä metsäretkeä?

Yhdessä: Pettymys ja hämmentävä. Olisi odottanut, että molemmat olisivat tulleet pedalta, kun ei tunne kuin oman pääaineen tyyppejä ja pedalla on eniten porukkaa, joten tämä yllätti meidät molemmat. Joonan lisäys: Olisi ollut hienoa, jos olisi päässyt riehumaan metsäretkellä ja valinta olisi ollut perinteinen.

Mikä on teidän yhteinen lupauksenne vuosikurssillenne?

Korvataan syksyn menetetyt bileet seuraavan 5 vuoden aikana ja luvataan halvimmat haalarit ikinä!

Mikä on bravuuri keittiössä?

Suvi: Focaccia aurinkokuivatuilla tomaateilla, pestolla ja fetalla.

Joona: Naudan pihvi, punaviinikastikkeella ja lohkoperunoilla. (tarkennus: ei kuulemma ole arkiruoka vaan hieman spesiaalimpi bravuuri)

Nopeat

Joulutorttu vai pipari?

Suvi: pipari

Joona: torttu

Liikunnan huppari vai haalarit?

Suvi: haalarit

Joona: haalarit

Ilokivi vai Lozzi?

Suvi: Ilokivi

Joona: Ilokivi

Zoom vai Teams?

Suvi: Teams

Joona: Zoom

Kertakäyttömaski vai kangasmaski?

Suvi: kangasmaski

Joona: kertakäyttöinen

Netflix vai etäluento?

Suvi: Netflix

Joona: Sama!

Kyykky vai penkki?

Suvi: kyykky

Joona: penkki

Kissat vai koirat?

Suvi: kissat

Joona: kissat

Raha vai rakkaus?

Suvi:  rakkaus

Joona: *pienen pohdinnan jälkeen* rakkaus

Kumpi on ärsyttävämpi: pyykki vai tiskit?

Suvi: tiskit

Joona:  tiskit

Lokakuussa julkaistu helmikuun kuukauden liikuntalainen eli vuoden opettaja Anne Viljanen halusi kysyä teiltä, että mikä motivoi ja/tai tuottaa iloa sinulle opinnoissa?

Suvi:  Tieto siitä, että tämän alan tietoa pääsee käyttämään oikeasti tulevaisuudessa työelämässä.

Joona:  Monipuolisuus. Käytäntö ja teoria yhdistyvät kivasti.

Mitä haluatte kysyä seuraavalta Kuukauden liikuntalaiselta?

Kumpi on paremman näköinen: mamma vai pappa?