Kuukauden liikuntalainen -juttusarja on pitänyt hengähdystaukoa jo useamman kuukauden ajan. Nyt on aika palata kunnianosoituksen saaneiden esittelyn pariin ja nostaa esille omalla erityisosaamisalueellaan ansioituneita liikuntalaisia. Tällä kertaa Sporticuksen hallitus valitsi mielivaltaisesti tittelin saajaksi Hannu Ahtiaisen, josta paljastui haastattelussa melkoinen maailmankansalainen, joka tykkää fiilistellä mitä erilaisimpia juttuja.

Terve Hannu! Esittelisitkö itsesi tähän alkuun; kuka olet, mitä teet ja mistä tulet?

Morjes kaikille. Aloitin opiskelut Liikunnalla 2012, pedagogiikka pääaineena. Tampere on kotikaupunkini ja siltä tänne muutin kolmisen vuotta sitten.

Tällä hetkellä elellään elokuuta ja kesä alkaa olla takana. Millaisissa merkeissä vietit kesäsi?

Lomaillen. Pitkään nukkumista, liikuntaa harrastaen, kavereiden kanssa hengailua, leffoja katsellen ja valokuvaillen. Niin, joo tuli siinä myös tehtyä gradu ja terkan aineopinnot valmiiksi.

Mitä odotat tulevalta lukuvuodelta?

Päättöharjoitteluvuosi. Uusia tuttavuuksia muista opettajaopiskelijoista. Pääsee taas viettämään aikaa mahtavien koulukavereiden kanssa. Lisäksi tietenkin huikeita Liikunnan bileitä ja tapahtumia pitkin vuotta odotan.

Olet melkoinen monitoimimies ja liikuntalaisuuden lisäksi olet muun muassa taitava valokuvaaja. Usein sinut voikin bongata kameran takaa myös Liikunnan tapahtumissa ja Riemun peleissä. Millaisten kuvien ottamisesta pidät eniten?

Ihmisten valokuvaaminen ja kaupunki/luonto maisemat.

Mikä sinua inspiroi?

Uusien asioiden oppiminen.

Onko sinulla muita intohimoja kuin valokuvaaminen ja liikunta?

Autoista aina tykännyt.

Mitkä urheilulajit ovat lähinnä sydäntäsi?

Tennis ja jääkiekko. Molempia tuli joskus pelattua useita vuosia. Kaunis kesäilta ja kevyttä pallottelua tenniksen merkeissä osuu mulle. Jotain maagisen hienoa on myös iltamyöhään päästä yksistään kaukaloon fiilistelemään. Vanhanajan kunnon puulaitakaukalo, pikku pakkanen, täydellinen koskematon jää ja oldschool riippuvat valot kentän päällä. Jään narina terien alla, kiekon kolahdukset, kilahdukset ja verkon heilahdukset, välillä pysähtyä nauttimaan hiljaisuudesta.

Millaisia haaveita tai suunnitelmia sinulla on tulevaisuuden varalle?

Lähteä matkustelemaan enemmän ulkomaille. Valokuvailla maailmaa ja tutustua uusiin ihmisiin samalla. Autolla ajamisesta tykkään paljon ja haaveissa on päästä ajamaan kunnon urheiluautoilla jonnekin hulppeille teille ympäri maailman.

Lyhyet:

Syys- vai kevätlukukausi? Syys.
Suunnitelmallisuus vai extemporemeininki? Extempore.
Pingis vai biljardi? Pingis.
Aamupuuro vai aamulenkki? Aamupuuro.
Ilokivi vai Syke? Ilokivi.
Matkailu kotimaassa vai ulkomailla? Ulkomailla.

Edellinen kuukauden liikuntalainen Karoliina Mäkäräinen halusi kysyä, mitkä kolme asiaa ottaisit mukaan autiolle saarelle ja miksi?

Puukko – todennäköisesti paras työkalu olosuhteisiin
Filmikamera – vois kuvata eikä tarvis miettiä akun kestoa
Satelliittipuhelin – kun alkaa yksin oleminen riittää, niin soittaisin kyydin pois sieltä

Mitä haluat kysyä seuraavalta kuukauden liikuntalaiselta?

Mitkä kolme elokuvaa katsoit viimeksi? Kuvaile jokaista elokuvaa yhdellä sanalla.

Kiitos haastattelusta!

Kuvat: Hannu Ahtiainen

Lisää Hannun tuotoksia löydät hänen kotisivuiltaan tästä.