Marraskuun liikuntalaiseksi valittiin N-vuosikurssin edustaja ja Sporticuksen puheenjohtaja Toni Turu. Onnittelut!

Määrittele Toni Turu?
Hmm… Multa on joskus kysytty, millaisen elämän haluaisin? Tähän olen sanonut, että värikkään ja monipuolisen. Ehkä se kuvastaa sitten minua. Tähän ainakin pyrin. Kysymykseen parhaan vastauksen saa kuitenkin ystäviltäni, joten heiltä varmaan kannattaa kysyä tarkemmin.

Mitä liikuntalaisuus sinulle merkitsee?
Liikuntalaisena oleminen on ennen kaikkea yhteisöllisyyttä, veljeyttä ja siskoutta. Se on tervehenkistä itsevarmuutta, joka näkyy uskaliaisuutena esimerkiksi vaikuttaa ja tulla kuulluksi muiden opiskelijajärjestöjen keskuudessa.

Mieleenpainuvin muisto opiskeluajalta?
Kyllä, omat fuksiaiset ovat luonnollisesti olleet aika merkittävä hetki näin liikuntalaisena, kun on kasteen saanut niin saa sitten ylpeänä olla virallisesti liikuntalainen.

…puheenjohtajana?
Rukalla, kiitospuheiden tiimellyksessä kun Sporticukselle myönnettiin palkinto hyvästä yhteistyöstä isojen kehujen saattelemana. Ylpeänä vastaanotimme tulevan puheenjohtajan kanssa palkinnon vastaan.

Parasta opiskelijatilassa?
Täytyy sanoa, että meidän opiskelijatila on suomen parhaita. Tästä on käyty keskustelua muun muassa muiden ainejärjestötoimijoiden kanssa. Toiset opiskelijat viettävät aikaansa aulan yhteyteen rakennetussa nurkkauksessa, harva pääsee omaan rauhalliseen suljettuun tilaan jossa mukavuuksia yllin kyllin. Siellä kyllä viihtyy. Mutta tila ei kuitenkaan olisi mitään, jos siellä olisi yksin. Muut ihmiset tekevät opiskelijatilasta arvoisensa.

Mikä on paljon päässäsi nähdyn hatun tarina?
Hattu on ostettu hetken mielijohteesta ennen opiskelujen alkua vuonna 2008 Kööpenhaminan tivolista. Hattu oli hauskan erilainen, ostohetkellä liian pieni ja kojun halvin hattu. Hattu on ollut mukana monessa paikkaa, muun muassa Saksassa vaihtovuoden, maratonilla ja Sulkavan souduissa. Paikka jossa hattu ei ollut vielä käynyt, olivat viimeisimmät lokakuun keihäskarnevaalit. Aamulla herätessäni hattu oli jättänyt ja vienyt lompakkoni mukanaan. Loppujen lopuksi lompakko löytyi mutta hattu ei koskaan palannut. Jos nyt luet tätä, en ole vihainen vaan otan sinut avosylin edelleen vastaan.

Noh. Hattu minulta edelleen löytyy, kiitos siskolleni, joka toi minulle samanlaisen hatun muutamia vuosia sitten. Muuan Tiinalla lainassa ollut hattu palautui nyt minulle ja ystävät edelleen pystyvät tunnistamaan minut keskeltä väkijoukkoa hatun turvin.

Jos sinulla ei olisi hattua, mikä asuste tai vaate toimennäköisimmin kulkisi mukanasi?
Kellot on mun mielestä siistejä, eli varmaan jokin taskukello.

Mitä Toni Turu haluaa joululahjaksi?
Joka vuosi vanhemmat kysyvät samaa. Ja tähän aina vastaan yhä useammin, etten tarvitse kyllä mitään. Perus kulutustavaraa, sukkia ja boksereita sieltä sitten aina tulee. Mutta joululahjaksi haluaisin toivottaa kaikille erittäin rauhallista joululomaa, nauttikaa ja rentoutukaa. Keväällä taas mennään opintojen ja virkistystoiminnan parissa. Siispä haluaisin antaa opiskelijoille joululahjaksi tällaisen rauhanjulistuksen.

Terveisiä siinä vähän jo tulikin mutta…

Terveisesi Sporticuksen jäsenille
On ilo olla tällä hetkellä vielä Suomen huikeimman opiskelijapoppoon puheenjohtaja. Muun muassa SOOLin kautta olen huomannut, miten hyvin meillä asiat onkaan. Kivaa päästä nauttimaan ainejärjestöstä vielä hallituksen ulkopuolelle ja nauttia siitä, mitä tuleva porukka saa aikaan.

Lisäksi joka ikiselle ihmiselle, jonka kanssa olen näiden hallitusvuosien aikana päässyt työskentelemään, iso kiitos. Olen erittäin etuoikeutettu ja kiitollinen, että olen päässyt toimimaan hienojen ihmisten kassa. Erityiskiitos Jenni Liirille, jonka kautta olen alun perin hallitustoiminnan löytänyt.

Mitä seuraavista sanoista tulee sinulle mieleen?
Sporticus – Pelkkää parasta
Huumori – Elinehto
Ilokivi – Elinehto
Yrjö – Viitataan varmaan meidän Yrjönkadun kämppään. Kyllä. Lämmin yhteisö
Joulu – Perhe

Kasperi Mäkelän kysymys seuraavalla kk-liikuntalaiselle:

Pitäisikö kastajaiset muuttaa kolmipäiväiseksi?
Liikunnalle otetaan vuosittain noin 250 opiskelijaa ja veikkaan, että kastajaisten muuttaminen kolmipäiväisiksi tiputtaisi dramaattisesti aitojen kasteen saaneiden liikuntalaisten määrää. Siinä mielessä pitäisi harkita tarkkaan tätä muutosta. Mutta toisaalta, näistä kastajaisista valikoituneet liikuntalaiset olisivat kyllä aika priimaa.