Viestintätiimin huomio: kuukauden liikuntalainen on sattuneesta syystä ollut muutaman kuukauden tauolla. Nyt on kuitenkin aika julkaista tämän vuoden toinen kuukauden liikuntalaisen haastattelu. Samalla haluamme muistuttaa, että Hyvä ope -äänestys on taas käynnissä! Jätäthän ehdotuksesi viimeistään 29.10.2020. Tästä pääset äänestämään!

Onnittelut vielä Vuoden opettaja -palkinnosta, 

kerro meille jotain itsestäsi?

Olen gerontologian ja kansanterveyden yliopistolehtori. Työssäni painottuu opettaminen ja tutkiminen iäkkäiden aistitoiminnoista, etenkin kuulo. Tulin taloon tutkimusavustajana vuonna 1999.

Mitä sinulle kuuluu?

Kuulon tutkijalle kuinka kuuluu, hyvää kuuluu. Kevään odotusta ja ihana aurinko aina piristää. Hiukan on syksyllä vaihtuva OPS aiheuttanut pöhinää.

Miltä tuntui, kun kuulit tästä tittelistä?

Tosi kiitolliselta ja otetulta, älyttömän hieno tunnustus. Kuitenkin vähän harmittaa, kun en itse ymmärtänyt olla paikalla. Lämmitti sydäntä ja tuntui hienolta, kun terkka yhdisti voimat.

Minkä uskot olevan syynä tähän valintaan?

Rehellisesti sanottu en tiedä, sitä pitäisi kysyä teiltä. Ehkä en ole kaikista pelottavin ja helposti lähestyttävä. Videolla kuvailtiin muumimammaksi, lapsilleni sanoinkin, että mieluummin se, kun haisuli tai mörkö.

Onko sinulla jotain toiveita tälle keväälle?

Aina mä toivon auringonpaistetta. Toivon hyvää mieltä ja yhdessä tekemistä.’

Missä ja mitä olet itse opiskellut?

Olen paljasjalkainen jyväskyläinen, ensin opiskelin täällä fyssariksi ja sitten täältä liikunnalta maisteriksi vuonna 2001. Gerontologian tohtoriksi väittelin 2010 ja olen käynyt aikuiskoulutuksen pedagogiset opinnot.

Mitä teet vapaa-ajallasi ja miten rentoudut?

Heh, minulla kunnon keski-ikäisen tädin harrastukset. Tykkään liikkua luonnossa, lukea kirjoja, kutoa villasukkia, käydä vesijumpassa ja hoitaa puutarhaa. Nyt tomaatintaimet kasvamassa!

Nopeat:

Elokuva vai kirja?

Kirja

Laskiaispulla vai Runebergin torttu?

Laskiaispulla

Aamu- vai iltavirkku?

Aamu

Mökkeily vai ulkomaanmatka?

Mökkeily

Hiihto vai luistelu?

Hmm, tämä on paha, hiihto.

Kahvi vai tee?

Kahvi

Tammikuun liikuntalaiset Maija, Saara, Sara ja Emmi kysyivät sinulta, että miten he saisivat sinut viettämään aikaa liikunnan opiskelijatilassa?

Ootteko te ihan varmoja, että haluutte mut sinne? Mutta ehkä jotain epävirallisia matalan kynnyksen tapaamisia. Se voisi olla kiva keino tutustua. Toisaalta pitäähän teillä kuitenkin olla paikkoja, joissa avautua opeista ja mihin opettajilla ei asiaa.

Mitä haluat kysyä seuraavalta kuukauden liikuntalaiselta?

Mikä motivoi ja/tai tuottaa iloa sinulle opinnoissa/töissä?