Lokakuun ollessa jo ehtoon puolella on tärkeää esitellä myös jo varmasti monelle tuttu liikunnan kasvo. Lokakuun liikuntalaisen titteli myönnetään moneen soppaan lusikkansa tuikanneelle Julius Laukalle. Onneksi olkoon!

julius

Terve Julius! Kertoisitko lyhyesti kuka omasta mielestäsi olet?

Olen liikunnan 4. vuosikurssin pedalainen ja lisäksi vuosikurssimme pappa. Joka paikan höylääjä.

Liikunnalla vietettiin ns. ”lähes syyslomaa”. Miten sinä lomailit?

Nautin hyvästä oluesta ja ruuasta, sekä uudenlaisesta musiikista. Kävin monta kertaa kylvyssä!

Sinä olet kunnostautunut papan hommien lisäksi myös haalarimerkkien suunnittelijana sekä piuha-Esan haastajana liikunnan audiovisuaalisena velhona. Olet myös liikunnan kamppailijoiden yksi alulle pa(i)nijoista. Mistä tätä virtaa riittää?

Porilaista taparikollista lainaten: ”Sen ku tietäs nii viisas mies olis”. Haalarimerkit ovat olleet mukavaa taiteellisen ilmaisun mediaa ja tekniikan ihmelapseksi minua on sanottu jo lapsesta asti. Kamppailijoiden lyhyt perustamishistoria oli sellainen, että törmättiin Vauhkosen Miikan kanssa Liikunnan edessä ja päätettiin laittaa ropelit pyöriin. Liikunnan yhteishenki antaa virtaa tehdä kaikenlaista. Yhteisössä on tämän paikan suuri voima!

Voisitko kertoa jonkin hauskan taistelutarinan liikunnan kamppailijoiden parista?

Jere Lehto ”syleili” minua niin intohimoisesti, että sain kaulaani fritsua muistuttavia jälkiä, joita piti sitten selitellä niitä ihmetelleille.

Onko liikunnan kamppailumestikset tulevaisuuden suunnitelmissa?

On, asap!

Kuvitellaan tilanne, jossa edellä mainittu tapahtuma tulisi järjestymään. Kenet nostaisit voittajasuosikeiksesi?

Jos kaikki saavat osallistua, niin Elias ”Copkiller” Huhtinen on voittajasuosikkini. Jos kuvitellaan esimerkiksi sarja, johon osallistuisivat liikuntalaiset, joille ei ole kamppailukokemusta, voittajasuosikkejani olisivat Jussi ”Mr. Olympia” Kaavi tai Janne ”Kirvesmies” Nurminen. Mahdollisen naisten sarjan voittajana näkisin Mirja ”Judotohtori” Hirvensalon, joka on osoittanut ainakin judon tehokkuuden käytännöllisiä kamppailujärjestelmiä vastaan.

Fuksiaiset ovat olleet kaikkien huulilla viime päivät, jakaisitko jonkun muiston omista fuksiaisistasi?

No toki! Kasteen suoritettuamme erään Sporticuksen hallituksessa istuvan ansioituneen liikuntalaisen vaatteet ja ennen kaikkea kengät olivat kirjaimellisesti kävelleet Opinkiven saunaan. Mehän emme tätä tietenkään tienneet ja etsimme kaverin varusteita tuloksetta. Kaveri otettiin lopulta reppuselkään, sillä jaloista alkoi lähteä tunto. Onneksi kyynaamat pelastivat autokyydillä ja vaatteetkin lopulta löytyivät. Vaatteet saunalle kantaneen silloisen fuksineidon kommentit olivat: ”Ajattelin, ettei hänen tarvitse itse vaatteitaan kantaa”.

Lyhyet:

PS vai Xbox? PlayStation, we go way back..

Pasi Hyvärinen vai Lauri Kerminen? Pasi Hyvärinen, koska VJK!

Haluatko avata tätä VJK:ta? Tietäjät tietää. Käykää risteilyllä niin tiedätte tekin.

Knockout vai tapout? Tapout, sillä siitä ei jää pysyviä vammoja, välttämättä.

Polku vai linnuntie? Fuusio, taitava suunnistaja tekee niin.

Antti Tuisku vai Anssi Kela? Anssi Kela, eikä tätä tarvitse edes perustella.

Koirat vai Manaatit? On vain yksi Riemu!

Edelliset kuukauden liikuntalaiset Serina ja Ilari kysyivät eksoottisinta paikkaa, jossa haasteltava on käynyt. Kertoisitko tämän paikkasi ja kuvailisit sitä yhdellä lauseella?

Garda, Pohjois-Italia. Tutkimme 1. maailmansodan aikaisia tunneleita kahden kilometrin korkeudella merenpinnasta lumihuippuisilla vuorilla.

Mitä haluisit kysyä seuraavalta kuukauden liikuntalaiselta?

Pitäisikö liikunnasta antaa arvosana vai hyväksytty/hylätty-merkintä peruskoulussa? Perustele vastauksesi.

Kiitos haastattelusta, haluatko lähettää kliseisesti terveisiä?

Terveisiä äitille, isille, siskolle, koirille, puolison vanhemmille, perheelle ja kissalle. Oikein onnellisia lokakuun juhlaviikkoja (tietäjät tietää). Muistakaa nauttia elämästä! Be excellent to each other.