Juho Lavonen, sinut valittiin vuoden liikuntalaiseksi seuraavanlaisin perusteluin:”Juho on ollut aktiivinen liikuntabiologian OKR:ssa ja tiedekunnan koulutuksen kehittämisryhmässä, sekä myös Sporticuksen puheenjohtajana. Juho on ollut aktiivinen 1. vuosikurssista saakka. Erityisesti Juhoa arvostettiin gradusopimusta väännettäessä, hän toimi siinä hienosti opiskelijan äänenä.”

Miltä nyt tuntuu?

Miltäkö nyt tuntuu? Nyt tuntuu kiitolliselta ja otetulta. Kivaa että huomioidaan sitä työtä mitä olen tehnyt viimeisten vuosien aikana. Aluksi tietysti olin järkyttynyt ja sanaton.

Kerro vähän vielä itsestäsi?

Olen 21-vuotias 3. vuoden liikuntabiologi. Sporticuksen puheenjohtajana olen toiminut nyt toista vuotta. Vapaa-ajallani tykkään koripallosta ja leipomisesta. Iloa minulle tuottaa saada ympärillä olevat ihmiset iloiseksi ja onnelliseksi. 

Joku hyvä asia, joka on tapahtunut sinulle koronan takia?

Niitähän löytyy. Ainakin olen saanut enemmän aikaa huolehtia omasta jaksamisesta sekä aikaa ystävien kanssa ajan viettämiseen. Oman sairastumisen myötä olen myös alkanut arvostamaan makuaistia ihan uudella tavalla, sen menettäminen kun vie elämäniloa. Lisäksi olen vihdoin ehtinyt tehdä fuksivuodelta rästiin jääneitä raportteja.

Mitä tilaat mäkkäristä?

Tulee tilattua niin usein, että näitä on kyllä paljon erilaisia vaihtoehtoja. Yleensä joku ateria, esimerkiksi Chicken el Maco, todennäköisesti plus-ateriana. Siihen kylkeen joku erikoishampurilainen ja/tai tupla- tai triplajuusto. Usein tulee kavereiden kanssa syötyä niin lisäksi vielä nugetteja ja mahdollisesti pirtelö. 2 hampurilaista on kyllä aina tilattava vähintään että nälkä lähtee.

SInut tunnetaan näppäränä miehenä keittiössä, mikä on bravuurisi ja mitä syöt mieluiten itse?

Omana bravuurina toimii suolaisista ruoista hampurilainen itsetehdyllä sämpylällä ja yleensä vielä itsetehdyt ranskalaiset. Makeista leivonnaisista, mitä erityisesti tykkään tehdä niin mutakakku/suklaabrownie.

Itse syön mieluiten kookoskaramellipossua Tomi Björkin ohjeella tottakai itsetehtynä. Tän kera riisiä ja hyvää seuraa. On sen verran työläs tehdä, ettei kovin usein kuitenkaan jaksa kokkailla.

Mies vaikuttaa, leipoo ja on mukavakin vielä, onhan sussa jotain pakko olla vialla. Kerro siis joku likainen salaisuus / paha tapasi!

Pitäisi varmasti kysyä läheisiltä kun on niin vaikea itse keksiä. (Tässä välissä käytiin loppuun koko haastattelu, ennen kuin mies keksi mitään negatiivista).. Mutta tosiaan näytän usein vihaiselta, koska rutistan otsaa ja siristän silmiäni, jäänyt tavaksi ajalta jolloin en käyttänyt piilolinssejä. Paheksun myös joskus toisten tekemisiä äänettömästi vaikken itsekään välttämättä tee asioita yhtään paremmin. Lisäksi vertailen itseäni paljon toisiin.

Jos voisit tavata kenet vain juuri nyt kenet tapaisit ja miksi?

Monta tähän saa valita? Edesmenneen mummin ainakin, häneltä sai aina hyviä elämänohjeita joille olisi vieläkin tarvetta. Lisäksi Sauli Niinistön kanssa olisi mukava päästä vaikkapa saunomaan ja puhumaan elämästä sekä politiikasta. Teemu Pullista on myös korona-aikana tullut ikävä kun en ole pitkään aikaan nähnyt. Hänen kanssaan voisi mennä katsomaan vaikkapa korista. Teemulla on rauhallinen preesens, siinä lähistöllä on hyvä olla. Jäin kyllä vielä pohtimaan, että haluanko sittenkin ennemmin Saulia vai Sannaa (Marinia)?

Haastattelu toteutettiin Ilokivessä, jonka viereisestä pöydästä saatiin vielä lisäkysymys: mikä on paras tapa syödä perunaa?

Kahdesti paistetut ranskalaiset: ensin matalassa lämpötilassa niin, että ne kypsyvät ja sitten korkeassa että pinnasta tulee rapea. Hienoa suolaa siihen päälle. Sitten ne ovat lämpimiä, rapeita ja pehmeitä sisältä.

MIKSEI HALLITUS TEE MITÄÄN?

Niillä on ollut kaks vuotta tällänen puheenjohtaja niin mitä voi olettaa.

Kumpi?

Valmentaminen vai itse pelaaminen?

Valmentaminen

Ilokivi vai lozzi?

Missä me ollaan? Ilokivi siis.

Varpaat sormina vai sormet varpaina?

Sormet varpaina.

Liikunta vai biologia?

Liikunta.

Ootko naistenmies vai herrasmies?

Miettii pitkään: Sulkeeko ne toisensa pois? Mutta herrasmies varmaan kuitenkin.

Hyvä ope Teppo Kalaja halusi kysyä seuraavalta kuukauden liikuntalaiselta onko tänne pääsy vastannut odotuksia? Mitä pidät Jyväskylästä? Ja kolmantena vielä kuvallinen kysymys: mikä on tämän pylvään funktio (kuva jutun lopussa)?

On vastannut odotuksia. Jyväskylä on kaunis kesäkaupunki mutta vielä kauniimpi talvisin. Hyvät kulkuyhteydet polkupyörällä (mäet kasvattaa sisua ja kuntoa) ja hyvin mahdollisuuksia liikkua. Lisäksi on kivasti vihreää luontoa. Jyväääskylässä mieli lepää!

Alvar ei tajunnut tätä vielä silloin, mut nyt tää jakaa liikennettä, jotta turvaväli säilyy. Lisää aktiivisuutta päivään saa myös kiertämällä ja lenkkeilemällä tolpan ympäri.

Mitä haluat kysyä seuraavalta kuukauden liikuntalaiselta?

Onko olemassa palavaa vettä? Ja jos on niin mitä sillä tehdä? Jos ei niin miksi ei?