On jälleen aika palata yhden Sporticuslaisen perinteen pariin, nimittäin; kuukauden liikuntalainen palaa kesätauolta! Vuodesta 2011 lähtien valitut kuukauden liikuntalaiset ovat kukin erottautuneet edukseen viihdyttävinä, aktiivisina, sosiaalisina, lahjakkaina, sporttisina, reippaina tai viisaina Sporticuslaisina. Keväällä toukokuun liikuntalaisen tittelin ansaitsi jo monen monta vuotta liikunnalla viihtynyt, nykyinen opettaja, Tommi Mäkinen. Mutta uusi lukukausi, uudet kujeet ja uudet naamat. Haluammekin nyt syyskuussa esitellä teille KAKSI tuoretta kasvoa…

Ja hehän ovat tietysti uunituoreet fuksien mamma ja pappa eli Sami Suhonen ja Vilja Sipilä! Kabooooom! Miltä liikunta näyttää fuksin silmin? Ja minkäslaisia tyyppejä löytyy vuosikurssilta 2014? Olkaa hyvät Sami ja Vilja!

Kuka olet?

Sami: Olen Sami Suhonen, ikä 20-30v, helsingistä Tampereen kautta Jyväskylään. Liikunnan sekatyöläinen, polkupyöräily ja laskettelu intohimona. Entinen ja nykyinen koripalloilija. Entinen ympäristö ja energiatekniikan

IMG_0183opiskelija.

Vilja: Olen Vilja, paljasjalkainen helsinkiläinen, ikää 20-30 väliltä. Entinen fysioterapiaopiskelija, lastenneurologiaan erikoistunut, nykyinen LYT:läinen.  Myös entinen ja nykyinen koripalloilija. Ja muuten liikuntaa omaksi ilokseen harrastava.

 

Miksi hait liikunnalle?

V: Haluaisin parantaa erityislasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksia. Omasta taustasta johtuen (fysioterapeutti)  kiinnostaa näin spesifi juttu. Yhteiskunnalliset asiat kiinnostaa vähän 😉

S: Tajusin ettei minusta tule diplomi-insinööriä. Hiihto-opettajana sen sijaan huomasin, että opettaminen on kivaa ja että melkein kaikki omassa elämässä liittyy liikuntaan.

Miten nuoren fuksin päivä kuluu liikunnalla?

S: Ottaa kaiken irti siitä ettei tarvitse tietää mitään mistään.

V: Eksyneen katseella etsien paikkaa minne mennä.

Miten hommat on lähteny rullaamaan?

V: Kuin pyörästä olisi ketjut pudonneet.. Ihan kivasti, mamma ja pappa- hommat työllistäneet, on ollut velvollisuuksia, mutta mukavalla tavalla.

S: Kummallista työelämän jälkeen. Ei ole to do-listaa. Oudon mukavaa ja helppoa. Omalla painollaan..

Mitä muistat metsäretkeltä?

V:  Sen että oli yhtäkkiä laavun katolta ja meinasi tippua katolta.. Mamman roolissa lupasin täyttää vain henkiset tarpeet.

S: Alastomuutta ja alkoholia (Vilja sen sijaan on yrittänyt unohtaa tämän osuuden). Kaiken pimeän keskellä olin katolla huutamassa katteetomia lupauksia fukseille. Lupasin tasa-arvon henkeä, niin että kaikki pääaineet ovat samassa veneessä.

Millainen on vuosikurssi 2014?

S: Ylivoimaisesti eniten Sporticuksen jäseniä! (Myös Sporticus peukuttaa tätä!) Ylivoimaisesti paras ryhmähenki vuoden -95 vuosikurssin jälkeen.

V: Hiomaton timantti. Ei ole vielä päässyt näyttämään potentiaalia, mutta potentiaalia on älyttömästi. (Ehkä jo huomenna osa tästä potentiaalista nähtävissä, kastajaiset…)

Mitä odotat tulevalta mamman/papan pestiltä?

V: On kiva tehdä yhteistyötä muiden vuosikurssien kanssa ja päästä tutustumaan omaan ja muihin vuosikursseihin. Odotan neljännen vuosen burn outtia tanssiaisten valmisteluista.

S: rahaa, kunniaa, mainettaa ja maailmanrauhaa!

Kuvailkaa toisianne muutamalla sanalla!

V: Sami on sosiaalinen, ryhmähengen kohottaja, hyvällä tavalla sekopää. Sen takia pappa, koska haluaa tulla joksikin. Pyrkyri, jolla on paljon asiaa.

S: Kyselin kavereilta metsäretken jälkeen millainen tyyppi se Vilja oikein on: ”se oli aika paljon alasti eli varmaan aika hyvä tyyppi”. Vilja on hyvä mamma, täydentää mua. Pitää talutushihnasta kiinni sillon kun tarvii ja tekee kaiken mitä mä en hoida. Meidän suhteessa Vilja hoitaa rahaa ja Sami kuluttaa.

Molemmat: Vilja on sugarmama ja Sami toyboy, joten täydennämme toisiamme.

Edellisen haastattelun aikaan oli jalkapallon MM-kisat menossa, joten kysymys kuului: ikimuistoisin penkkiurheilukokemus?

V:  Harlem globetrotters (http://www.youtube.com/watch?v=7d-ZO8b0iVw) Hartwall areenalla isoisän kanssa hyvin pienenä.

S: 12 vuotta juniorikoripalloa vaihtopenkiltä katsottuna…

Vilja ja Sami haluavat kysyä seuraavalta kuukauden liikuntalaiselta..

Löydät itsesi kompassilta meidän kanssa puoli neljältä yöllä. Minne suuntaat?

Toimitus kiittää Samia ja Viljaa paljon naurua sisältäneestä haastattelusta ja toivottaa oikein hyisiä kastajaisia!